Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne Nr 9 im.”Baśniowej Krainy”

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-04-11 13:05:42
Redaktor: Skowrońska Anna
Opis: Modyfikacja treści strony

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

14.04.2025

 

 

 

Mleko, płatki kukurydziane (gluten, mleko),

Chleb z masłem, chleb z masłem, serem żółtym,

Rzodkiewka, herbata z cytryną.

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Rissotto z warzywami, mięsem z indyka.

Kompot owocowy

1030- Woda z cytryną, przekąska

    

Rogal z marmoladą, ½ gruszki, herbata owocowa.

(jajka, nabiał)

Wtorek

15.04.2025

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką tradycyjną (min 90% mięsa) sałatą zieloną, (gluten, mleko)

kawa na mleku (gluten, mleko)      

Zupa krem z białych warzyw, zabielana (nabiał), z ziemniakami, jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

 

Ziemniaki,  kotlet mielony drobiowy,(gluten, jaja), fasolka z wody

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, miodem, przekąska

 

Koktajl banan-mango na maślance (nabiał), paluchy kukurydziane.

Środa

16.04.2025

Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem,                 Chleb wieloziarnisty z masłem pastą rybną, jajkiem, ogórkiem kiszonym,

(gluten, jajko, mleko, ryba) 

Herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (nabiał), z jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

 

Ziemniaki, pałka z kurczaka, sałata z jogurtem, (nabiał)

Woda

1030-Woda z cytryną, melisą, przekąska

 

Serek truskawkowy (wyrób własny) (nabiał) wafle ryżowe.

Czwartek

17.04.2025

Płatki owsiano- gryczane na mleku ( mleko, gluten)        

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem,  twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (gluten, mleko),

Herbata z cytryną.

Zupa grysikowa na indyku,

 z jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

                    

Kasza burgul, pulpet rybny w sosie śmietanowym,  (gluten, ryba, nabiał, jajko) surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, rumiankiem, przekąska

 

 

Sałatka owocowa (banan, jabłko, pomarańcz), biszkopty (gluten, jaja

Piątek

18.04.2025

Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty  z masłem, pastą jajeczną, rzodkiewką (mleko, gluten), herbata z cytryną.                        .

Kakao na mleku (nabiał).

Zupa barszcz czerwony,

z ziemniakami, zabielana(nabiał),   z jarzyną(seler), pietruszką zieloną.

 

Kluski leniwe z serem białym (nabiał), marchew tarta

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, miętą

przekąska

 

 

Musik owocowy, ciastka owsiane (G,M)

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

M.Soboń, L.Kołton                                                                                                         Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

14.04.2025

 

 

 

Mleko, płatki kukurydziane (gluten, mleko),

Chleb z masłem, chleb z masłem, serem żółtym,

Rzodkiewka, herbata z cytryną.

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą, jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Rissotto z warzywami, mięsem z indyka.

Kompot owocowy

1030- Woda z cytryną, przekąska

    

Rogal z marmoladą, ½ gruszki, herbata owocowa.

(jajka, nabiał)

Wtorek

15.04.2025

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, szynką tradycyjną (min 90% mięsa) sałatą zieloną, (gluten, mleko)

kawa na mleku (gluten, mleko)      

Zupa krem z białych warzyw, zabielana (nabiał), z ziemniakami, jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

 

Ziemniaki,  kotlet mielony drobiowy,(gluten, jaja), fasolka z wody

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, miodem, przekąska

 

Koktajl banan-mango na maślance (nabiał), paluchy kukurydziane.

Środa

16.04.2025

Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem,                 Chleb wieloziarnisty z masłem pastą rybną, jajkiem, ogórkiem kiszonym,

(gluten, jajko, mleko, ryba) 

Herbata z cytryną

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana (nabiał), z jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

 

Ziemniaki, pałka z kurczaka, sałata z jogurtem, (nabiał)

Woda

1030-Woda z cytryną, melisą, przekąska

 

Serek truskawkowy (wyrób własny) (nabiał) wafle ryżowe.

Czwartek

17.04.2025

Płatki owsiano- gryczane na mleku ( mleko, gluten)        

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem,  twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (gluten, mleko),

Herbata z cytryną.

Zupa grysikowa na indyku,

 z jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

                    

Kasza burgul, pulpet rybny w sosie śmietanowym,  (gluten, ryba, nabiał, jajko) surówka z kapusty pekińskiej.

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, rumiankiem, przekąska

 

 

Sałatka owocowa (banan, jabłko, pomarańcz), biszkopty (gluten, jaja

Piątek

18.04.2025

Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty  z masłem, pastą jajeczną, rzodkiewką (mleko, gluten), herbata z cytryną.                        .

Kakao na mleku (nabiał).

Zupa barszcz czerwony,

z ziemniakami, zabielana(nabiał),   z jarzyną(seler), pietruszką zieloną.

 

Kluski leniwe z serem białym (nabiał), marchew tarta

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, miętą

przekąska

 

 

Musik owocowy, ciastka owsiane (G,M)

 

 

Jadłospis może ulec zmianie

M.Soboń, L.Kołton                                                                                                         Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk

Drukuj
Zamknij