Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne Nr 9 im.”Baśniowej Krainy”

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2025-09-17 08:03:44
Redaktor: Skowrońska Anna
Opis: Modyfikacja treści strony

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

15.09.2025

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem,  serem żółtym, sałatą (gluten, nabiał)

Kakao na mleku. (nabiał)

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, na mięsie z jarzyną, (seler) pietruszką zieloną.

 

Łazanki z mięsem wieprzowym, kapustą kiszoną, (gluten)

Kompot owocowy.

1030- Woda z cytryną, melisą

    

Chałka z dżemem,  (gluten, nabiał, jaja) arbuz ,herbata.

Wtorek

16.09.2025

Płatki owsiane na mleku, (nabiał) Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem,  polędwicą z indyka, ogórkiem (gluten, mleko)

Herbata.

Zupa koperkowa z ziemniakami, zabielana (nabiał) z  jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Risotto z mięsem z piersi kurczaka, warzywami

Woda

1030-Woda z cytryną,

 

Kisiel z czarnej porzeczki  (wyrób własny)

paluchy kukurydziane

 

Środa

17.09.2025

Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem,

Chleb wieloziarnisty z masłem pastą z rybną, ogórkiem kiszonym,  (gluten, mleko, ryba)  Herbata z cytryną

 

Zupa ryżowa, na indyku, jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 Ziemniaki, kotlet jajeczny, (jaja, gluten) surówka z marchewki tartej z rodzynkami (nabiał),

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną miodem,

 

Ciasto drożdżowe, (jaja, gluten, nabiał), banan ½, mleko (nabiał)

Czwartek

18.09.2025

Parówka (min. 90% mięsa) Chleb z masłem,

Chleb z masłem, (gluten, nabiał) ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, herbata.

Zupa krem z pieczonych warzyw, zabielana z grzankami (nabiał, gluten), z jarzyną, (seler) pietruszką zieloną

 Ziemniaki, gołąbki bez zawijania z mięsem wieprzowym, kapustą pekińską w sosie pomidorowym, (gluten, jaja) sałata z jogurtem.

Kompot owocowy

1030-Woda z cytryną, miętą

 

Koktajl na maślance z owocami, podpłomyki (nabiał, gluten)

 

Piątek 19.09.2025

Mleko, płatki kukurydziane (nabiał)

chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożkiem brzoskwiniowym,   (mleko, gluten),

Herbata z cytryną.                        

 

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany, z jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Makaron z tuńczykiem, brokułami (ryba, gluten)

Kompot

1030-Woda z cytryną, rumiankiem

 

Musik owocowy, ciastka zbożowe (orzechy, nabiał)

Jadłospis może ulec zmianie

M.Soboń, L.Kołton                                                                                                         Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk

Drukuj
Zamknij