Jadłospis

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Wtorek

22.04.2025

Mussli na mleku (nabiał, gluten), chleb z masłem, chleb wieloziarnisty  z masłem,  serem żółtym, rzodkiewką, (mleko, gluten), herbata z cytryną.                       

Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasą, (gluten), jarzyną, (seler)

               

Makaron kolorowy z serem białym (nabiał, gluten), koktajlem owocowym (nabiał)

Woda z cytryną.

1030- Woda z cytryną, miętą, przekąska

    

Bułka maślana z masłem, (nabiał, jaja, gluten),

gruszka, herbata malina z żurawiną.

Środa

23.04.2025

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem, (jajka, nabiał, gluten) rukolą,

Mleko  (mleko)

 

Zupa rosół z makaronem,

z jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Mix kasz, gulasz drobiowy z warzywami (gluten) ogórek kiszony,

Kompot owocowy

1030-Woda z cytryną,

przekąska

 

Jabłko, ciastka zbożowe (nabiał, orzechy)

Czwartek

25.04.2025

Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem, chleb wieloziarnisty z masłem pastą rybną, koperkiem,  (gluten, mleko, ryba) 

Herbata z cytryną

 

Zupa jarzynowa z zacierką (gluten, jaja) zabielana (nabiał), jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Ziemniaki, sznycel z cebulką ( nabiał, jaja, gluten), mizeria (nabiał)

Woda

1030-Woda z cytryną, melisą, przekąska

 

Berliso-ryż na mleku z malinami, biszkopty (gluten, nabiał, jaja).

Piątek

26.04.2025

Płatki jaglane na mleku (mleko),

chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym  (gluten, mleko)

Herbata z cytryną

Zupa krupnik z kaszą, jęczmienną, z ziemniakami, na mięsie,  jarzyną, (seler) pietruszką zieloną.

 

Makaron razowy ze szpinakiem, filetem z indyka (gluten, nabiał)

Kompot owocowy

1030-Woda z cytryną, pomarańczą, przekąska

 

Galaretka z owocami,

(Borówka, brzoskwinia)

Podpłomyki (nabiał, gluten)

Jadłospis może ulec zmianie

M.Soboń, L.Kołton                                                                                                         Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk

do góry