Jadłospis

Dzień

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

19.05.2025

Mussli na mleku (nabiał, gluten, orzachy), chleb z masłem, chleb wieloziarnisty  z masłem,  pastą jajeczną, (jaja, nabiał, gluten) rzodkiewką, szczypiorkiem, , herbata z cytryną.                       

Zupa z soczewicy, kiełbasą , ziemniakami, jarzyną (seler).

                

Ryż z jabłkiem (nabiał), koktajlem owocowym (nabiał)

Woda z cytryną.

1030- Woda z cytryną, miętą, przekąska

    

Bułka maślana z masłem, (nabiał, jaja, gluten),

gruszka, herbata malinowa.

Wtorek

20.05.2025

Chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, sałatą, (nabiał, gluten)

Mleko  (nabiał)

 

Zupa rosół z makaronem (gluten, jaja), z jarzyną (seler), pietruszką zieloną

Mix kasz, gulasz drobiowy (gluten) ogórek kiszony,

Kompot owocowy

1030-Woda z cytryną,

przekąska

 

Banan , ciastka zbożowe (nabiał, orzechy)

Środa

21.05.2025

Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem, chleb wieloziarnisty z masłem pastą rybną, koperkiem,  (gluten, nabiał, ryba) 

Herbata z cytryną

 

Zupa jarzynowa z zacierką (gluten, jaja),  zabielana (nabiał)jarzyną (seler), pietruszką zieloną

 

Ziemniaki, sznycel z cebulką (nabiał, jaja, gluten), fasolka żółto zielona na parze

Woda

1030-Woda z cytryną, melisą, przekąska

 

Serek truskawkowy (wyrób własny) wafle ryżowe (nabiał,).

Czwartek

22.05.2025

 

Płatki ryżowe na mleku (mleko),

chleb z masłem,

Chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym  (gluten, mleko)

Herbata z cytryną

Zupa krupnik z kaszą, jęczmienną, z ziemniakami, na mięsie,  jarzyną, (seler) pietruszką zieloną.

 

Makaron razowy ze szpinakiem, filetem z indyka (gluten, nabiał)

Kompot owocowy

1030-Woda z cytryną, owocami, przekąska

 

Racuszki z jabłkiem (nabiał, jaja), herbata owocowa.

Piątek

23.05.2025

Bułka grahamka z twarożkiem z ogórkiem, szczypiorkiem,(nabiał, gluten)

Kawa na mleku (nabiał)

Zupa krem z marchewki, zabielana (nabiał), jarzyną (seler), pietruszką zieloną.

 Ziemniaki, kotlet drobiowo-warzywny.

Kompot wieloowocowy

1030-Woda z cytryną, rumiankiem, przekąska

 

Jogurt naturalny (nabiał) z miodem, rodzynkami, paluchy kukurydziane

Jadłospis może ulec zmianie

M.Soboń, L.Kołton                                                                                                         Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk

do góry