Jadłospis
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Wtorek 22.04.2025 |
Mussli na mleku (nabiał, gluten), chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, serem żółtym, rzodkiewką, (mleko, gluten), herbata z cytryną. |
Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasą, (gluten), jarzyną, (seler)
Makaron kolorowy z serem białym (nabiał, gluten), koktajlem owocowym (nabiał) Woda z cytryną. |
1030- Woda z cytryną, miętą, przekąska
Bułka maślana z masłem, (nabiał, jaja, gluten), gruszka, herbata malina z żurawiną. |
Środa 23.04.2025 |
Chleb z masłem, Chleb wieloziarnisty z masłem, jajkiem, (jajka, nabiał, gluten) rukolą, Mleko (mleko)
|
Zupa rosół z makaronem, z jarzyną (seler), pietruszką zieloną
Mix kasz, gulasz drobiowy z warzywami (gluten) ogórek kiszony, Kompot owocowy |
1030-Woda z cytryną, przekąska
Jabłko, ciastka zbożowe (nabiał, orzechy) |
Czwartek 25.04.2025 |
Chleb z masłem, pomidorem, szczypiorkiem, chleb wieloziarnisty z masłem pastą rybną, koperkiem, (gluten, mleko, ryba) Herbata z cytryną
|
Zupa jarzynowa z zacierką (gluten, jaja) zabielana (nabiał), jarzyną (seler), pietruszką zieloną
Ziemniaki, sznycel z cebulką ( nabiał, jaja, gluten), mizeria (nabiał) Woda |
1030-Woda z cytryną, melisą, przekąska
Berliso-ryż na mleku z malinami, biszkopty (gluten, nabiał, jaja). |
Piątek 26.04.2025 |
Płatki jaglane na mleku (mleko), chleb z masłem, Chleb wieloziarnisty z masłem, wędliną drobiową, sałatą, ogórkiem kiszonym (gluten, mleko) Herbata z cytryną |
Zupa krupnik z kaszą, jęczmienną, z ziemniakami, na mięsie, jarzyną, (seler) pietruszką zieloną.
Makaron razowy ze szpinakiem, filetem z indyka (gluten, nabiał) Kompot owocowy |
1030-Woda z cytryną, pomarańczą, przekąska
Galaretka z owocami, (Borówka, brzoskwinia) Podpłomyki (nabiał, gluten) |
Jadłospis może ulec zmianie
M.Soboń, L.Kołton Dyrektor mgr Anna Hetmańczyk